Uncategorized

Skydda dig mot inbrott

Att råka ut för inbrott är aldrig roligt. Om du bor lite avsides, vilket många häst- och hundägare gör, löper du kanske extra stor risk att drabbas. Då blir det extra viktigt att skydda sig. 

Det finns flera saker du kan göra för att skydda dig mot inbrott när du bor på landet. Här kommer vi att gå igenom några av dem. 

Säkerhetsdörr

Att installera en säkerhetsdörr är kanske en viktigare åtgärd för den som bor i lägenhet, eller i ett tättbebyggt område. Men även om du bor i en avsides belägen villa är en säkerhetsdörr av hög säkerhetsklass en bra början. Den kommer kanske inte att stoppa en inbrottstjuv med tillgång till kraftfulla verktyg, men det tar alltid längre tid att forcera en säkerhetsdörr. Det gör att vissa tjuvar undviker hus med säkerhetsdörr, även avsides belägna hus.

Det gäller dock att det inte är enkelt att ta sig in genom altandörrar, fönster och liknande. Eftersom de flesta hus har mer än en ingång bör du inte bara byta till säkerhetsdörr i huvudingången, utan även vid köksingången och i källaren.

Läs mer om säkerhetsdörrar på Säkerhetsdörrarstockholm.nu.

Dörrar och fönster

Det är långt ifrån alla tjuvar som tar sig in, eller för den delen ut, genom ytterdörren. Många föredrar en plats som är skyddad från insyn, vilket polisen informerar. Det innebär att de gärna använder ett fönster eller en altandörr som in- eller utgång. Därför bör du förstärka även dessa, så att det är svårt att ta sig in via dem. Det behöver dock inte innebära att du sätter galler för fönstren. 

Gå ett varv runt ditt hus och fundera på var du skulle försöka ta dig in, om du var en inbrottstjuv. Se till att belysningen är bra, så att det inte finns något mörkt hörn nära huset, och såga ned höga träd som står nära huset. Se också till att det inte finns några verktyg lätt åtkomliga, som stegar, som kan användas för att bryta sig in i huset.

Många väljer också att investera i larm, men det är inte säkert att de fungerar. Det finns studier som visar att ett larm kan öka risken för inbrott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *